Prefectul așteaptă referatul pentru demiterea primarului condamnat de la Golăiești. Sentința e definitivă

0
514

Prefectul județului Iași a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Mihai Bojoga, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Golăiești, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, mai exact începând cu data de 26 iunie 2020.

Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a rămânerii definitive a Sentinţei penale nr. 33 din 10 august 2019 a Curţii de Apel Iaşi prin Decizia 169/A din 26 iunie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală.

Ca efect al încetării de drept al mandatului de consilier local, cu aceeaşi dată încetează mandatul lui Mihai Bojoga, viceprimar al comunei Golăieşti, înainte de expirarea duratei normale a acestuia.

Se așteaptă referatul pentru demiterea primarului

Privitor la procedura încetării mandatului primarului comunei, Mihai Bîzdîgă, secretarul general al unității administrativ teritoriale are obligația transmiterii către prefect a unui referat, în termen de 10 zile de la pronunțarea sentinței judecătorești, termen care se împlinește în cursul săptămânii viitoare.Pe baza acelui referat și a hotărârii de condamnare, prefectul emite ordinul de încetare a mandatului de primar.

Condamnare pentru fapte de corupție

Primarul PSD Mihai Bîzdîgă și soția lui, Maricica Bîzdîgă, au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție. Sentința a fost dată de Curtea Supremă, care i-a obligat pe Mihai Bîzdîgă, Mihai Bojoga, Maricica Bîzdîgă și Asociația Profesională a Crescătorilor de Taurine Golăești să achite părții civile APIA suma de 2.136.478 de lei.