Peste 9000 de doze de vaccin anti-gripal au ajuns la Iași

0
177

A doua tranșă de doze de vaccin anti-gripal a ajuns ieri la Iași. Acestea vor fi direcționate către către căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

Peste 9 mii de seruri au fost achiziționate pentru ieșenii care vor să se imunizeze, urmând ca săptămâna viitoare să sosească alte 32 de mii de doze.

În această perioadă continuă campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății. Astăzi (n. r. 26.10.2021) a ajuns la Iași a doua tranșă de vaccin anti-gripal, mai exact 9.154 de doze care vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. La începutul săptămânii viitoare va mai ajunge încă o tranșă, mai exact 32.000 de doze. Cele 9.154 de vaccinuri anti-gripale vor fi direcționate, în continuare, către unitățile sanitare, către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, către căminele de bătrâni și pentru unitățile medico-sociale. Vă reamintim că, la jumătatea acestei luni, au fost deja repartizate 13.720 de doze de vaccin anti-gripal. Aceasta a fost prima tranșă de vaccinuri. Atunci, acestea au fost distribuite pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale și a personalului medico-sanitar din unitățile medicale”, a transmis Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași, potrivit relatărilor TeleM.ro.