Pașcaniul, un nou capitol! Primarul și consilierii au depus jurământul

0
475

Municipiul Pașcani a început un nou capitol în administrația publică, scrie presa locală.

În cursul zilei de miercuri, începând cu ora 12.00 noii aleși locali au depus jurământul. Ședința festivă a avut loc pe platoul din față sediului Primăriei, la convocarea prefectului județului. Au participat peste 100 de persoane, oficialități locale și județene, dar și susținătorii celor care vor reprezenta municipiul în următorii patru ani de zile.

Ședința a fost deschisă de secretarul general al Primăriei, jurista Irina Jitaru. Ea a dat citire hotărâriii judecătorești și dispoziției de convocare. Doar 16 din cei 19 au fost validați, celelelalte trei mandate urmând să fie preluate de membrii supleanți desemnați după ce primarul ales Marius Pintilie, deputatul PSD Vasile Axinte și consilierul județean Sorin Năcuță au renunțat la funcția de consilier local.

Rând pe rând, cei 16 consilieri au depus jurământul, cu mâna pe Biblie.

După constituirea Consiliului Local a depus jurământul primarul ales, Marius Pintilie.

La ședință au participat și oficialități locale și județene, primari din comunele învecinate și șefi de instituții. În discursul sau, prefectul județului, Marian Grigoraș a solicitat aleșilor locali să își respecte promisiunile făcute în campania electorală și a precizat că vor avea sprijinul Prefecturii Iași.

Următoarea ședința a Consiliului Local Pașcani va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, pentru alegerea viceprimarului și stabilirea comisiilor de specialitate. Tot atunci vor depune jurământul și cei trei consilieri locali de pe lista de supleanți, după validarea mandatelor.