Costel Alexe, candidatul liberal la președinția Consiliului Județean Iași: „Vreau să cred că, în mandatul meu de președinte al CJ, statul la coadă în instituțiile publice din județul nostru va fi doar o tristă amintire”

0
621

Costel Alexe arată că digitalizarea instituției reprezintă o prioritate în mandatul său, asumându-și faptul că va mobiliza toate resursele disponibile pentru ca acest lucru să se materializeze în cel mai scurt timp posibil. Acesta consideră că trebuie venit în ajutorul tuturor cetățenilor care interacționează cu forul județean, facilitându-le, astfel, accesul la serviciile pe care instituția ieșeană le oferă. Costel Alexe își propune să creeze condițiile necesare atât din punctul de vedere al resurselor umane specializate, cât și al strategiei de implementare. De altfel, Costel Alexe, ministru în Guvernul României și președinte al PNL Iași, a precizat că majoritatea companiilor din domeniul tehnologiei din țară sunt dispuse să sprijine instituțiile publice din România cu know-how-ul și cu puterea de implementare a voluntarilor și experților săi.

„Nu cred că există astăzi proces în România care să nu poată fi digitalizat. În aceste 9 luni de zile, au venit la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor nenumărați reprezentanți ai companiilor care activează în sectorul IT, spunând că pot digitaliza orice proces. Totodată, țin să menționez că nu există în România o problemă care să nu poată fi rezolvată cu fonduri europene. Ceea ce mă bucură este că și statul român, birocratizat de altfel, a înțeles în această pandemie că trebuie să își schimbe și optica, și modul de abordare al lucrurilor. Vreau să cred că, în mandatul meu de președinte al CJ, statul la coadă în instituțiile publice din județul nostru va fi doar o tristă amintire. Dacă este să ne referim la județul Iași, chiar putem să discutăm despre inovare, industrii creative. În schimb, avem 500.000 de ieșeni care locuiesc în cele 97 de Unități Administrativ-Teritoriale și care lucrează în continuare cu dosarul cu șină, fiind nevoiți să se trezească de dimineață ca să vină până în municipiul Iași să își rezolve o problemă. Este inadmisibil”, a punctat Costel Alexe.

Acesta este de părere că, pentru transformarea digitală a instituțiilor publice, trebuie să se pună accent pe implicarea colaborativǎ a tuturor grupurilor de interes.

„Împreună cu echipa mea îmi propun să aducem la masă pe toți acei oameni buni din IT, alături de care să identificăm soluții pentru aceste probleme, astfel încât să nu mai fim nevoiți să punem oamenii pe drumuri.Vom face un hub inovativ la nivelului consiliului, un loc destinat inovației în toate sectoarele de importanță pentru această regiune, în care industria IT, în special cea software, să îndeplinească exact rolul pe care îl are, adică cel de industrie suport”, a mai spus Costel Alexe.