Pagube produse în județul Iași de precipitațiile din luna iunie se ridică la peste 7,6 milioane lei

0
509

În urma fenomenelor meteorologice din perioada 11 – 26 iunie în județul Iași s-au întrunit 53 Comitete Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) care au inventariat și evaluat pagubele produse în 101 localități, iar rapoartele au fost înaintate către Instituția Prefectului – Județul Iași.

În cursul acestei săptămâni comisiile de constatare și evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice au întocmit și au prezentat rapoartele-sinteză în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), iar CJSU a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării unor sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Astfel, ca urmare a precipitațiilor și fenomenelor meteo nefavorabile în perioada menționată și în urma parcurgerii acestor procedurilor amintite, CJSU Iași a constatat pagube în valoare totală de 7.649.000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a realizat un inventat al pagubelor produse precipitațiile însemnate și chiar grindină în unele localități în luna iunie a acestui an. Conform rapoartelor întocmite de echipele noastre care au fost în teren, s-au confirmat pagube în valoare de 7.649.000 lei și am propus Guvernului adoptarea unei Hotărâri de alocare a acestei sume pentru intervențiile necesare refacerii infrastructurii afectate” declară prefectul Marian Grigoraș.