Obiective majore din judeţul Iaşi primesc finanţare de la Ministerul Dezvoltării

0
547

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, a obținut joi, 13 ianuarie 2022, asigurări de la ministrul Cseke Atilla pentru finanțarea construirii unui nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” și a unui campus școlar pentru Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu”.


În prezent, Ministerul Dezvoltării are investiții de aproape un miliard de lei în judeţul Iaşi:

  • proiecte în derulare – 45 de obiective cu o valoare de 299.9 milioane de lei și 25 de obiective în procedură de achiziție publică în valoare de 245.9 milioane de lei;
  • 11 obiective pentru care au fost aprobați indicatori tehnico-economici, cu o valoare totală de 161.5 milioane de lei;
  • 5 obiective pe circuitul de avizare, în valoare 213.1 milioane de lei .


Cele mai recente investiții care au primit aprobare sunt proiectul de restaurare, consolidare și integrare turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Cetățuia Iași, în valoare de 38.7 milioane de lei, și construirea sediului primăriei Tomești, cu o valoare totală de 10 milioane de lei.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi interior


Alături de preşedintele CJ, Costel Alexe, şi de autorităţile locale, ministrul Cseke Attila a vizitat două dintre obiectivele finanțate de Ministerul Dezvoltării în județul Iași. Este vorba despre fostul Palat Sturdza, actual sediu al Facultății de Teologie, şi centrul de screening IRO.

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi interior


De asemenea, ministrul a vizitat palatul Braunstein, o investiție cu fonduri europene prin POR a Primăriei Municipiului Iași.