O nouă șansă pentru studenți, la Universitatea de Științele Vieții din Iași: 40 de tineri lucrează în cadrul unei serii de internshipuri remunerate

0
147

Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (fosta USAMV) sprijină studenții oferindu-le posibilitatea participării la programe de internship plătite pe perioada verii. Programul este căutat de către tineri, fiind înregistrată o concurență de peste doi candidați pe locurile oferite, scrie bzi.ro.

Nu mai puțin de 40 de studenți de la cele patru facultăți ale USVIași lucrează, începând din 19 iulie 2021, în cadrul internshipurilor propuse de instituția de învățământ superior ieșeană, atât în spațiile proprii din cadrul Stațiunii Didactice, de la Spitalul Clinic, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu (ICAM), cât și la agenții economici parteneri, care s-au alăturat proiectului propus de USVIași. Pentru activitatea prestată, tinerii studenți primesc o bursă în valoare de 2.707 lei pe lună.

Internshipurile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USVIași de a sprijini financiar atât studenții cu performanțe științifice, cât și pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile. USVIași se numără printre puținele universități din țară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii. De asemenea, universitatea a inițiat programul „bursă de campus”, oferind studenților care reușesc să obțină media 8, în urma sesiunii, posibilitatea să lucreze în spații precum Biblioteca, Cantina, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte spații alte facultăților.

Ne bucură faptul că programul de internship propus studenților noștri este atât de căutat și încercăm ca pe viitor să cooptăm și mai mulți agenți economici parteneri în acest proiect”, a precizat prorectorul cu activități sociale, prof. univ. Dr. Vasile Stoleru.

Valoarea burselor acordate de către USVIași se află între 700 și 1.200 lei lunar, iar aproape 40 la sută din studenți sunt bursieri.

De asemenea, tot Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași acordă burse speciale, în valoare de 2.400 de lei, studenților care au participat la cursurile de antreprenoriat organizate în acest an universitar. Mai exact, este vorba despre 97 de tineri din ultimii ani de studiu de la specializările Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului din cadrul Facultății de Horticultură și despre studenții de la Facultate de Medicină Veterinară. Universitatea de Științele Vieții derulează proiectul „Educație antreprenorială inovativă EducAtiv”, Programul Operațional Capital Uman (POCU) /379/6/21/123458.