Noul investitor de la CSM Politehnica Iaşi a ratat startul!

0
341

Trupa lui Flavius Stoican s-a reunit vineri pentru primul antrenament consacrat sezonului 2018/2019, la care au fost prezenţi 26 de jucători. Gruparea ieşeană se despărţise săptămâna trecută de Kelava, Moisi şi Taciuc, înainte de reunire a decis să nu-l notifice pe Jagodinskis pentru prelungirea contractului ce expiră pe 30 iunie, iar după antrenament s-a înţeles cu Gavrilă pentru rezilierea angajamentului, astăzi urmând să fie oficializată despărţirea. Deşi mai are un an de contract, Platini nu mai vrea să continue la Iaşi, nu s-a prezentat la reunire, iar agentul său susţine că sunt câteva cluburi interesate de el. CSM Poli solicită în schimbul său o sumă din şase cifre şi se pregăteşte să-l suspende dacă nu se va prezenta la Iaşi. Nici Pedro nu mai vrea să apere culorile Iaşului, aşa cum şi agentul lui Kizito a menţionat că ar fi câteva oferte pentru jucătorul pe care-l reprezintă. Ambii sunt sub contract cu echipa ieşeană, iar de plecat vor pleca doar pe bani.

N-a fost prezent la reunire nici noul investitor din Copou, Horia Sabo, cel care va ocupa funcţia de director general, cum n-a fost prezent niciunul din oamenii cu care s-a prezentat de lunea trecută la Iaşi pentru a-şi pune în practică proiectul prevăzut în contractul de asociere semnat pe cinci ani cu CSM Politehnica Iaşi. Poate că ar fi fost cel mai bun moment să se prezinte în faţa jucătorilor chiar la reunire, dar poate că sfârşitul de săptămână i-a oferit răgazul necesar pentru a-şi muta familia la Iaşi, aşa cum a precizat în conferinţa de presă de la începutul săptămânii trecute. În chiar ziua reunirii, însă, jucătorii trebuiau să încaseze salariile, însă în conturile lor nu s-a petrecut nicio schimbare cu CSM Poli în rol de plătitor şi poate că Sabo a considerat că n-ar fi tocmai oportun să dea pentru prima oară ochii cu fotbaliştii în condiţiile în care nu le-a plătit salariile. El poate face asta şi zilele următoare, jucătorii fiind obişnuiţi cu întârzierile, dar ar fi căpătat un important capital de încredere dacă fotbaliştii ar fi ajuns la reunire cu salariile la zi.

Altfel, ploaia căzută sâmbătă dimineaţa l-a determinat pe Stoican să-şi ducă băieţii pe teren sintetic, în balon, acolo unde s-au pregătit şi ieri, acolo unde s-au antrenat şi la începutul anului şi au obţinut suita de victorii care i-a propulsat în play-off.