Nervi întinși la maxim într-o comună din cauza apei. Viceprimarul face acuzații grave

0
403

Avariile tot mai multe din ultima vreme la rețeaua de apă din comuna Cristești i-au adus pe localnici la disperare. Aceștia spun că, în ultima vreme, apa la robinet este tulbure și au adus dovezi în acest sens.

“Mi-a explodat azi dimineață filtru de la centrală, am găsit bucăți de nailon și mult nisip și pietre. Acum trebuie să repar centrala”, a reclamat Daniel Ionuț S.

“Și nouă ni s-a stricat o chestie la boiler. Chiar mă gândesc să fac o plângere. Mașina de spălat nu pot sa o folosesc, în loc de apă îmi bagă mâl. Mă intreb cât timp o să mai dureze acest dezastru? Bătaie de joc!”, a spus Delia Ș., un alt localnic din Cristești.

“Cum este posibil ca o instalație relativ nouă să fie atât de prost făcută? Și apa o plătim, cu mâl în două. Este normal cu așa apă pe instalația din casele noastre să suferim defecțiuni?Cineva trebuie să se responsabilizeze de o așa situație”, a povestit Daniela C.

Această situație a ajuns și în atenția viceprimarului comunei Vlad Mihai Pintili (PNL), care consideră că primarul Constantin Bolohan (PSD) este responsabil de această situație, ca urmare a lucrărilor de avarie tot mai dese.

“Vestea proastă este că cel mai probabil trebuie înlocuită țeava din pamânt și tăiat asfaltul la Pod la Herești, din cauza materialelor proaste și mai ieftine care au fost folosite atunci când a fost înființată rețeaua. Propriuzis, în loc de țeavă PN10 a fost achiziționată țeavă PN6, că, vorba aia, e în pământ și nu se vede, iar acum trebuie înlocuită, căci nu suportă presiunea de pe instalație. Practic, s-au cumpărat materiale ieftine, care nu corespund, pe bani mulți. Am discutat cu cei de la ApaVital și mi-au comunicat că la nivelul stației analizele sunt bune. Sunt curios, oare va plăti vreodată cineva pentru acele lucrări dezastruoase, din urmă cu ceva timp? Sunt abateri mari la proiect iar instituțiile de control abilitate vor fi sesizate”, a spus viceprimarul comunei Cristești, Vlad Mihai Pintili.