Moțiunea Poporului a învins!

0
449

Parlamentul a aprobat, joi, moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal, cu 238 de voturi pentru, iar astfel Guvernul PSD a fost demis.

Timp de 3 ani, 3 Guverne PSD au prăduit țara, au luptat obsesiv pentrru a controla justiția, economia, administrația publică, dirijând fondurile publice, banii românilor după cheremul baronilor PSD și după interese și înțelegeri obscure!

În 3 ani au îndatorat România cât nu au făcut-o 20 de guverne în 30 de ani de după Revoluție și au împovărat 2 generații de români!

Astăzi am votat pentru România, am votat pentru demiterea celui de-al 3 lea Guvern PSD, o reminescență de tristă amintire a epocii Dragnea!

Îmi doresc un climat de stabilitate pentru România, instalarea unui Guvern care să repare nedreptățile sociale și economice și totodată să înțeleagă că dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru Moldova și România!

Sunt profund mâhnit de atitudinea obedientă a parlamentarilor PSD de Iași, care au ales să fie slugi ascultătoare și să voteze pentru un Guvern care ne-a umilit constant în ultimii 3 ani!

Dragi colegi, deputati și senatori ai PSD Iași, când ați răspuns ordinului de partid și nu ați venit la vot, sau ați stat ascunși prin banci pentru că așa a fost ordinul șefilor de partid, ați ținut cont de interesele Iașului și ale ieșenilor?

V-a păsat câtuși de puțin că Iașul a fost constant umilit de către Guvernele PSD, că nu avem Autostrada Iași-Tg.Mureș, că nu avem finalizată Soseaua de Centură nici la 10 ani de la începerea lucrărilor, că traficul este infernal și mii de șoferi stau în Podu Iloaiei și câte 2 ore și că niciun oraș din Iași nu are o variantă ocolitoare, fiind sufocate de poluare și risc de accidente?

 

Ați ținut cont că incompetența miniștrilor sănătății și dezinteresul actualui Guvern pentru accesarea fondurilor europene blochează și astăzi progresele la Spitalul Regional de Urgențe Iași și încă desenăm cu carioca pe hârtie, deși exercițiul financiar se termină curând?

Ați ținut cont că Iașul nu are un stadion modern sau o sală polivalentă la standarde europene, deși orașe mult mai mici, fără tradiție sportivă și fără echipe în primele divizii au inaugurat obiective sportive de zeci de milioane de euro, doar pentru că erau din sfera de influență Dragnea?

Ați ținut cont de interesele ieșenilor și v-ați gândit că Filarmonica Moldova își desfășoară acivitatea fie în spații private, fie în condiții improprii?

Mi-am permis, colegial, să vă cer să votați pentru interesele Iașului și ale României și din păcate, din nou, ați ales să stați în bancă și să vă umiliți în fața unor șefi efemeri!

Ați avut ocazia să faceți ceea ce trebuie pentru Iași, dar ați ales să rămâneți în istorie drept cei care v-ați opus Autostrăzii Iași-Tg.Mureș, care ați susținut Martea Neagră, Oug 13, care ați fost impasibili când Jandarmeria era folosită împotriva propriului popor pe 10 august și din păcate, niciodată nu v-ați depășit condiția de simple marionete ridicătoare de mâini când interesul o cere!

Interesul PSD și al vostru, căci ieșenii s-au lămurit!

Deputat  Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi