Ministrul Mediului anunță că anul 2020 este anul mașinilor electrice în România!

0
35

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a comunicat faptul că anul 2020 este anul mașinilor electrice în România! Aceste afirmații se datorează faptului că 90% dintre cei care au accesat programul Rabla PLUS au ales o mașină full electric.

Anul acesta rezervările eco-tichetelor puse la dispoziție prin Rabla PLUS au atins cifra de 1225 de mașini, în mai puțin de trei luni de la startul programului. În perioada similară a anului trecut, au fost rezervate puțin peste 1000 de mașini.

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, a pus la dispoziția cetățenilor și firmelor din România cel mai mare buget din istoria programului Rabla PLUS: 140 de milioane de lei, cu circa 45 de milioane mai mult decât în 2019.

Bugetul permite punerea pe șoselele României până la 3000 de mașini electrice și hibride, cât s-a pus, în total, în toate cele patru ediții ale programului Rabla PLUS din anii anteriori, anunță ministrul.

Rabla PLUS se dovedește a fi un program de succes, în ciuda problemelor din industria auto, generate de pandemie. Este primul an din istoria celor două programe Rabla Clasic și Rabla PLUS când, cel din urmă, are rezultate mai bune decât primul, raportat la numărul total de mașini disponibile prin ambele programe. Costel Alexe spune că, deși am traversat COVID, cifrele de la Rabla PLUS sunt mai bune pentru primele trei luni de program față de oricare altă ediție Rabla PLUS din anii precedenți.

“Mă bucur că românii aleg mașinile electrice: acesta este viitorul transportului urban. De când am stabilit bugetul pentru anul acesta ne-am dorit un singur lucru: să impulsionăm transportul electric în orașele din România și să punem într-un an pe șoselele din țară cel mai mare număr de mașini electrice înregistrat până acum!” – încheie ministrul.