Mihai Chirica: “Mai puțină politică și mai multă muncă, domnule Bodea!”

0
135

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, îi cere public senatorului USR-PLUS Marius Bodea să își depășească frustrările electorale și să revină la munca pentru care a fost trimis în Parlament: aceea de a reprezenta interesele tuturor ieșenilor!

„Înfrânt de două ori la alegerile uninominale pentru Primărie și Consiliul Județean, atât în 2016, cât și în 2020, indiferent din partea cărui partid a candidat, domnul Marius Bodea se crede în continuare în campanie electorală. După primul său mandat în Camera Deputaților, unde a fost și președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, Iașul nu a avut nimic de câștigat: nici susținere pentru Autostrada A8, nici fonduri pentru proiectele locale și regionale, nici suport pentru continuarea șoselei de centură. Acum, trimis din nou în Parlament, ca traseist de la PNL la USR, repetă aceleași greșeli ale trecutului: multă politică, puțină muncă!”, a declarat primarul Mihai Chirica, președintele Organizației Municipale PNL Iași.

În aceeași ordine de idei, acesta își exprimă și nedumerirea cu privire la calitatea în care senatorul Marius Bodea emite public „condiții” privind crearea unei coaliții locale de centru – dreapta.

Sunt surprins și revoltat de faptul că un politician precum Marius Bodea îndrăznește să se erijeze în purtător de cuvânt al Alianței USR-PLUS la Iași, în condițiile în care nu îl legitimează nici rezultatele electorale, nici conduita morală, caracterul său exprimându-se plenar în urmă cu câțiva ani, în momentul în care îi aducea elogii deșănțate mentorului său penal, Relu Fenechiu”, a punctat primarul Mihai Chirica. 

Dialogul între PNL și USR-PLUS se așază în limitele colaborării politice în interesul cetățenilor, atât la nivel local, cât și național, în ciuda unor interese personale ale unor politicieni speriați că rămân fără „muniție electorală”. De aceea, primarul Mihai Chirica face apel la toți parlamentarii de Iași, indiferent de culoarea politică, să facă front comun pentru proiectele Iașului și ale Moldovei.

„Ieri trebuia anunțat câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului pentru tronsonul Ungheni – Iași – Târgu Neamț din Autostrada A8. Atât ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, cât și secretarul Comisiei pentru Transporturi și Energie din Senat, Marius Bodea, nu au spus nimic în legătură cu acest subiect! În schimb, preocuparea unora este să lanseze zilnic atacuri politicianiste și la persoană. Este exact motivul pentru care unii pierd alegerile de fiecare dată: ieșenii vor să îi vadă pe politicieni muncind pentru comunitate, nu pentru cariera lor politică! PNL Iași rămâne fidel promisiunii făcută ieșenilor, aceea de a dezvolta Iașul și regiunea, și de a respecta opțiunea electorală pentru o majoritate de centru – dreapta, care să genereze susținere pentru proiectele majore ale comunității. , a mai spus primarul Mihai Chirica.