Mediul de afaceri trebuie susținut la Pașcani

0
257

Pașcaniul este orașul care nu a avut parte de multe oportunități de dezvoltare în ultimii ani, autoritățile locale ale municipiului, dar și Consiliul Județean Iași neavând propuneri de mari proiecte pe ordinea de zi a ședințelor din 2016 până în prezent.

Cu toate acestea, liberalii au propus într-una dintre ședințele Consiliului Județean Iași din acest an înființarea unui parc industrial în zona Pașcani, realizarea unui astfel de proiect aducând multiple avantaje ca instrumente de investiție. Mediul de afaceri local ar avea oportunitatea dezvoltării într-un oraș ca Pașcani, iar forța de muncă angajată local este un avantaj atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru cei aflați în comunele limitrofe.

”Este un pas înainte pe care Consiliul Județean îl face pentru dezvoltarea economică a județului. După ce am aprobat astăzi concesionarea a jumătate din suprafaţa parcului de la Leţcani, am considerat că se impune demararea de urgență a construirii de noi parcuri industriale în județ. Grupul consilierilor județeni al PNL Iaşi este determinat să continue  această serie a inițiativelor de stimulare a mediului de afaceri și de dezvoltare echilibrată a industriei județului Iași cu proiecte noi şi inovative pentru folosul comunităților locale” a declarat Romeo Vatră, liderul consilierilor județeni PNL Iași.

Privind atragerea de investiții și susținerea dezvoltării economice în cadrul Municipiului Pașcani, grupul de consilieri locali ai Partidului Național Liberal a inițiat în 2016 un Proiect de Hotărâre ce prevedere facilități fiscale cum ar fi reduceri substanțiale la plata impozitului pe clădiri și scutirea de la plata impozitului pe teren. Pentru investițiile cu valoarea între 100.000 euro și 300.000 euro și care conduc la crearea a cel puțin 10 locuri de muncă impozitul la clădiri ar putea fi reduse cu 50%, reducerea de 75% din impozitul pe venit urmând a fi aplicat pentru cei care reușesc să creeze cel puțin 200 de locuri de muncă.

Marius Pintilie, consilier local și Președinte al PNL Pașcani a declarat pentru Pulsul Ieșean: „PNL Pașcani susține mediul de afaceri local. Am avut o inițiativă legislativă locală privind aprobarea unei scheme de ajutor de minimis privind atragerea de investiții și susținerea dezvoltării economice a Municipiului Pașcani, iar facilitățile fiscale propuse se adresează celor care investesc și crează locuri de muncă pentru comunitatea noastră. Totodată, susținem Hotărârea Consiliului Județean Iași privind înființarea unui Parc Industrial în zona Municipiului Pașcani. Mulțumim colegilor consilierilor județeni ai PNL Iași pentru că au inițiat și susținut înființarea acestui Parc Industrial chiar în Municipiul Pașcani.”