Amintirea Regelui Mihai batjocorită de Viorica Dăncilă

0
321

Sala Tronului a fost folosită recent pentru organizarea unui prânz, Guvernul României invitându-i la masă pe reprezentații Parlamentului European în Sala Tronului din Palatul Regal, acolo unde, acum mai puțin de un an era așezat catafalcul Regelui Mihai.

Zilele precedate de acest eveniment au adus multe critici Vioricăi Dăncilă din partea societății civile, fostul ministru al Culturii, George Ivașcu semnând pentru închirierea Sălii Tronului gratuit pentru Guvernul din care tocmai fusese remaniat.

Alexandru Muraru,: „Solicităm şi demisia directorului de la Muzeul de Arta al României pentru că a semnat acest contract. Solicităm noului ministru, de urgenţă, să emită un ordin de ministru care să interzică organizarea de dineuri de banchete de petreceri , de botezuri asa cum se organizeaza acum in sala tronului. E inacceptabil şi e o blasfemie asupra simbolurilor naţionale”.

Dacă în mod obișnuit închirierea Sălii Tronului costă 45 de mii de lei, Guvernul României a avut parte de această sală fără a plăti vreun leu. Directorul Muzeului National de Artă al României justifică stabilirea acestui preț de închiriere în ideea de a stabili o restricție în folosirea acestui spațiu, astfel încât foarte puțini să își permită obținerea acestei săli pentru evenimente.