Medicii de la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” au reușit, după o intervenție chirurgicală de 10 ore, replantarea piciorului unei fetițe de 13 ani – aceasta a fost victima unui accident feroviar

0
296

Medicii ieșeni de la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” au reușit, după o intervenție chirurgicală de 10 ore, replantarea piciorului unei fetițe de 13 ani, victima unui accident feroviar care a avut loc în Gara Bacău.


Pacienta a fost operată în cursul nopţii de marți, iar, potrivit informațiilor publicate de CJ Iași, în prezent este internată în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.


„A fost adusă la noi cu o stare generală gravă, conștientă, cu leziuni multiple, care au fost investigate imagistic. Imediat a fost dusă in blocul operator și, sub coordonarea unei echipe multidisciplinare, a fost stabilizată. S-a reușit replantarea antepiciorului drept, cu stabilirea vascularizației membrului respectiv. Evoluția va fi bine supravegheată și se va interveni din nou, dacă va fi nevoie”, a declarat dr. Solange Tamara Roşu– medic şef UPU, purtătorul de cuvânt al spitalului.


Intervenția chirurgicală a avut scopul de a asigura viabilitatea membrului amputat. Vom efectua intervenții chirurgicale de reconstrucție a tuturor elementelor anatomice pentru a conferi și funcționalitate membrului replantat”, a spus dr. Sidonia Susanu, șefa Secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă.