Mai multe spitale din Iaşi, dotate cu aparatură modernă

0
273

Trei spitale din subordinea Consiliului Județean vor fi dotate cu echipamente medicale de screening auditiv, necesare pentru depistarea tulburărilor de auz ale nou născuților.

Vor fi achiziționate șapte aparate pentru care se vor plăti 77.000 de lei, din care 63.000 de lei vor fi asigurate de la bugetul de stat, iar Consiliul Județean va contribui cu 14.000 de lei.

Două echipamente vor ajunge la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna”, unul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”, în timp ce Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Cuza Vodă” va fi dotat cu patru astfel de aparate. În fiecare an, aici se nasc peste 6000 de copii, iar prin screening sunt depistate problemele de auz, încă din primele zile de viață.

Conform statisticilor, în țara noastră, trei copii din o mie se nasc cu deficiențe de auz, surditatea fiind cea mai frecventă afecțiune congenitală. În lipsa unui screening auditiv la nou născuți, boala este diagnosticată târziu, iar recuperarea deficiențelor de limbaj provocate de hipoacuzie este dificilă.