Liviu Brătescu (PNL), candidat la Senat: “Guvernul a atras 2,6 miliarde euro, fonduri europene. Avem cea mai mare rată de absorbție de la întrarea în UE”

0
486

Istoricul Liviu Brătescu, candidat PNL Iași pentru alegerile parlamentare la Senat, a vorbit despre atragerea fondurilor europene, fiind de opinie că actualul guvern a atins cea mai mare rată de absorbție de la intrarea României în Uniunea Europeană.

Guvernul din care fac parte, ca secretar de stat la Ministerul Culturii, a reușit în primele opt luni ale acestui an, în condițiile dificile ale pandemiei, o performanță neatinsă până acum în România: 2,6 miliarde de euro, bani europeni, au fost aduse în țară. Iar până la finalul lunii octombrie vor fi absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. Guvernarea PSD s-a oprit anul trecut la doar 1 miliard de euro, ceea ce înseamnă că, în mai puțin de 1 an de guvernare, actualul Executiv a atras de 3 ori mai multe fonduri europene decât PSD. România are azi cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene/an de la momentul integrării în Uniunea Europeană. Și acesta este doar începutul, pentru că președintele Iohannis a obținut la Bruxelles un pachet istoric de 80 de miliarde de euro pentru țara noastră. Guvernul PNL va construi, în sfârșit, o infrastructură modernă, spitale regionale, municipale și județene și o educație performantă. Sunt mândru să fiu parte a acestei echipe, ca viitor senator liberal, și să reprezint județul Iași în această cursă rapidă pentru dezvoltare.“, a declarat Liviu Brătescu.

Contracte semnate pentru trei spitale regionale

Candidatul la Senat, Liviu Brătescu a reamintit că, în ultimele luni, s-a reușit semnarea contractelor de finanțare pentru trei spitale regionale, inclusiv cel de la Iași.

“În doar șase luni de la instalare, cabinetul Orban a semnat contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale și a obținut de la Comisia Europeană 875,5 milioane euro fonduri nerambursabile pentru autostrada Sibiu-Pitești, al cărei șantier a fost deblocat.1,2 miliarde euro, fonduri europene nerambursabile, au finanțat deja în acest an dotarea celorlalte spitale din România.Toate acestea au fost posibile într-un moment când guvernul din care fac parte luptă cu criza de sănătate creată de pandemie, dar și cu piedicile repetate puse de PSD, partid care deține încă majoritatea în Parlament.“, a explicat Liviu Brătescu.