La Sectorul 2, USR a tăiat bursele de merit ale elevilor. În schimb se dau bani în plus pentru consultanță!

0
188

​”Trebuie să le explicăm copiilor ce este aceea solidaritate socială– astfel a justificat un consilier local de la Sectorul 2 decizia de tăiere a burselor de merit pentru elevii cu medii cuprinse între 9.00 și 9.50, pentru a majora, în schimb, bursele sociale. Practic, Consiliul Local a tăiat de la unii elevi, peste 4.400, pentru a le suplimenta pe cele sociale, susținând că nu au fost identificate sumele necesare pentru păstrarea acelor burse de merit la nivelul inițial. Pe de altă parte, același Consiliu a găsit bani în plus pentru servicii de consultanță, 310 mii lei, și o suplimentare a bugetului pentru servicii de salubritate cu uriașa sumă de 12,8 milioane lei.

Mai exact, Consiliul Local Sector 2 a aprobat joi o rectificare bugetară, în urma căreia s-au tăiat bani din mai multe zone, suplimentându-se bugetul pentru servicii de salubritate cu 12,8 milioane lei. Banii se duc spre controversata firmă Supercom, care de peste 20 de ani este plătită pentru servicii de salubritate din Sectorul 2, un sector considerat a fi cel mai murdar dintre toate cele șase. Supercom, care înghite anual multe milioane de lei din bani publici, nici nu mai are licență de operare.

În prezent este în desfășurare o licitație pentru un contract pe încă 7 ani, în valoare de 1,15 miliarde de lei, firma Supercom fiind favorizată să-l câștige. Supercom este deținută de un fost senator PSD, Ilie Ciuclea. Între timp, așa fără licență, această companie primește în continuare bani pentru servicii de salubritate inexistente. Cum este justificată această sumă de 12,8 milioane de lei pe care Supercom ar urma să o primească? Supercom ar fi prestat servicii la începutul pandemiei, de spălare a unor străzi cu detergent. Au fost, într-adevăr, spălate câteva străduțe, foarte puține la număr, fiind o acțiune cu care fostul viceprimar Dan Cristian Popescu a defilat în campania electorală, scrie hotnews.ro.