Iulia Scântei, senator PNL Iași: “Pentru Moldova si pentru Iași, cei 30 de ani au însemnat sărăcie și izolare marca PSD”

0
1121

Senatorul PNL Iași, Iulia Scântei, a sancționat discrepanțele dintre estul și vestul țării, provocate și susținute de guvernele PSD. Demnitarul ieșean a precizat că este nevoie ca actualul Guvern, care și-a exprimat susținerea pentru proiectele Iașului, să aibă continuitate.

“Pentru Moldova si pentru Iași, cei 30 de ani au însemnat sărăcie și izolare marca PSD, firimituri de bugete aruncate comunităților, fară proiecte durabile de dezvoltare urbană si rurală. Tot ceea ce a promis PSD ieșenilor, în 2016 a fost o mare minciună promovată la nivel de politică de stat: PSDistilor le-a păsat doar de Liviu Dragnea, de hoții și de corupții din partid, nu le-a păsat de autostrada Unirii și nici de Spitalul Regional din Iasi. Între timp, orașele si comunele din Vestul țării care au avut șansa să fie conduse de o administrație liberală arată azi, precum multe orașe si comune din Europa, iar oamenii au un standard de viată ridicat, o rată scăzută a șomajului, iar tinerii beneficiază de servicii si facilități moderne acasă la ei. În 2019, odată cu instalarea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, proiectele Iașului au fost repuse în drepturi și prioritizate. Ar fi o catastrofă pentru Moldova ca o nouă majoritate PSD din Parlament si un nou Guvern PSD să revină la putere și să le blocheze.“, a declarat Iulia Scântei.

Senatorul ieșean a criticat modul în care PSD conduce Senatul, după ce liderul acestei camere, Robert Cazanciuc, a convocat o ședință fără acordul Biroului Permanent.

Îmi exprim public dezacordul față de modul cum înțelege să își exercite atribuțiile legale vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc și consider că decizia acestuia de azi, de a convoca o ședință de plen a Senatului, în absența unei decizii a Biroului Permanent, for în care sunt reprezentate toate partidele, este o încălcare a Constituției, a legilor si a regulamentului Senatului. Ne-am întors la epoca Dragnea, când, după bunul plac al unui singur om, având în spate doar interesele partidului – stat, PSD a încălcat rând pe rând, legi și cutume parlamentare. Senatul României nu este “SRL-ul” PSD-ului condus de Marcel Ciolacu! Nu poți decide o ședință de plen a Senatului dacă nu ai o ordine de zi si o dată stabilite prin decizia Biroului Permanent! Or Biroul Permanent al Senatului nu și-a putut ține ședința pentru a doua săptămână consecutiv din lipsa cvorumului. Cvorumul BP este criteriul care dă legitimitate acestui organ colegial de conducere al Senatului.Nu poți să strigi de unul singur “adunarea” în Senat fără un vot al majorității membrilor Biroului permanent. Acesta este modul prin care aleșii PSD au condus Parlamentul României în ultimii 4 ani: prin abuz de putere și încălcând legea. Miza PSD, după ce și-a pierdut loialitatea unor membri care nu se mai regăsesc pe liste sau care au plecat să-și ocupe noile funcții dobândite, este să recapete controlul asupra Senatului, pentru a stabili ce legi se vor supune la vot până la sfârșitul anului. Deși au pierdut trei rânduri de alegeri, PSD și Robert Cazanciuc nu pot înțelege că Parlamentul și țara întreagă nu se află la dispoziția lor pentru a le servi interesele. “, a precizat Iulia Scântei.