IRO Iași, încă un accelerator de particule pentru bolnavii de cancer

0
170

Șansă nouă pentru pacienții Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași. Potrivit relatărilor ZiarulEvenimentul.ro, instituția medicală urmează să instaleze cel de-al treilea accelerator de particule, care va ajuta bolnavii de cancer care au nevoie de tratament prin radioterapie.

Potrivit managerului IRO Iași, ec. Mirela Grosu, acceleratorul, care a fost achiziționat cu fonduri de la Banca Mondială, urmează să fie instalat la începutul anului viitor, la unitatea de cazare pentru pacienți, pe care IRO Iași o deține în cartierul Tătărași.

Avem pacienți la hotelul Institutului, însă nu la adresabilitatea pe care ne-o dorim deoarece cei mai mulți dintre bolnavi necesită internare. Însă, noi instalăm cel de-al treilea accelerator acolo, din ianuarie sper să-i dăm drumul, și va fi mai ușor pentru pacienții de acolo, care nu vor mai veni la tratament aici, la Institut, ci doar vor coborî scările direct și vor face tratamentul acolo”, a declarat Mirela Grosu, managerul IRO Iași.

Noul accelerator de particule va mai scăpa pacienții de timpul mare de așteptare pentru tratament, iar pentru cei cazați la hotelul Institutului ar fi un real beneficiu, nemaifiind nevoie să facă drumul de la hotel la spital.

În prezent, Institutul de Oncologie are două acceleratoare de particule la Secția de Radioterapie, unde se creează permanent liste de așteptare întrucât sunt multe solicitări.