“Istoria ne arată că tinerii au forţa să facă diferenţa prin implicare. Aţi fost în prima linie a protestelor pentru cauze nobile – de la protecţia mediului înconjurător la susţinerea statului de drept, ceea ce demonstrează adeziunea la un sistem de valori esenţiale într-o societate modernă şi democratică. De aceea, îmi doresc să văd mai mulţi tineri merituoşi care intră în politică, o viaţă politică în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate şi fuga de responsabilitate. Intraţi, deci, dragi tineri, în politică şi schimbaţi politica din România în mai bine! Participarea civică şi dezbaterile publice sunt binevenite şi pot influenţa deciziile, dar nu au cum să se substituie actului de guvernare dacă tinerii stau departe de politică. Schimbaţi percepţia conform căreia mişcarea de tineret din partide este doar o anticameră, fără pretenţii la un rol esenţial în deciziile cu impact pentru cetăţenii României!”, le-a transmis şeful statului tinerilor în cadrul dezbaterii de la Bacău, în contextul închiderii ediţiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din România.

Iohannis a adăugat că este responsabilitatea politicienilor să susţină tinerii în demersul de a deschide o afacere, de a-şi construi o carieră sau de a întemeia o familie.

“Fiecare dintre voi contează! Trăim într-o perioadă foarte dinamică, cu provocări multiple, iar pentru România, criza demografică profundă este o astfel de provocare. Ne aflăm într-un moment în care este cu atât mai important ca tinerii, după ce îşi completează studiile în străinătate, să fie sprijiniţi să se întoarcă acasă şi să-şi construiască carierele aici, în România. Este responsabilitatea noastră, a politicienilor, să vă acordăm susţinere pentru întemeierea unei familii sau deschiderea unei afaceri, şi, evident, pentru construirea unei cariere de succes. Altfel, riscăm să rămânem fără un potenţial valoros, pentru că dezvoltarea vieţii noastre sociale, culturale sau economice nu poate ignora contribuţia tinerilor”, a precizat preşedintele României.