Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru Autostrada Iaşi – Tg. Mureş

0
1714

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă referitoare la autostrada Iaşi – Târgu Mureş, care permite realizarea documentaţiei tehnice pentru acest obiectiv de investiţii, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
“Principalele obiective ale Guvernului în această perioadă sunt concentrate în deblocarea proiectelor majore de infrastructură şi pentru accelerarea ritmului de derulare a investiţiilor publice în acest domeniu. Astfel, a fost adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă extrem de important pentru ceea ce înseamnă autostrada Unirii – autostrada Iaşi – Târgu Mureş, un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legea adoptată pentru realizarea acestui proiect de investiţii şi facilitează realizarea documentaţiei tehnice pentru acest obiectiv de investiţii, împărţit în trei tronsoane, respectiv Târgu Mureş – Târgu Neamţ, Târgu Neamţ – Iaşi Ungheni şi Podul de la Ungheni”, a anunţat Dancă, după şedinţa Executivului.

Ionel Dancă a anunţat că Guvernul a adoptat şi o hotărâre pentru realizarea în Iaşi a unui cămin studenţesc, investiţie în valoare de 46,8 milioane lei la Univesitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Construcţia va avea 99 de camere.