Investiții importante sunt începute la Ciortești

0
374

Primarul comunei Ciortești, Alina Apostol, a precizat că, în ultima lună, au fost demarate mai multe proiecte care vor aduce bucurie în rândul locuitorilor. Unul dintre acestea este asfaltarea drumului comunal DC 69B.

„Am așteptat începerea lucrărilor pentru că licitația a inclus și proiectarea, nu doar execuția, astfel încât a fost nevoie de câteva luni pentru documentații. De acum, suntem în linie dreaptă cu o investiție dorită și așteptată. Constructorul dă asigurări că va lucra în parametri normali până când temperaturilor vor impune sistarea lucrărilor până în primăvară. Investiția, dincolo de valoare, arată că se poate mai ales atunci când există inițiativă. Ne ținem de cuvânt, încercăm să răspundem cât se poate de bine nevoilor locuitorilor comunei, însă e nevoie și de răbdare, implicare și încredere”, a spus Alina Apostol.

Centru medico-social în comună este o altă investiție ce va fi realizată cu
fonduri norvegiene. cu sprijinul acestui fond, 40.000 euro, se va întocmi documentația iar imediat ce vor fi redeschise axele de finanțare europeană, primăria va întreprinde demersurile necesare pentru a obține banii de care e nevoie și pentru lucrări, și pentru serviciile medicale.

„Bătrânii merită grija și prețuirea noastră, iar acolo unde viața n-a fost suficient de generoasă, o vorbă bună sau o îmbrățișare poate face minuni! Despre astfel de minuni e vorba în acest vis al centrului medico- social. Și sunt convinsă că vom bucura multe suflete când va fi realizat! Cunoaștem sentimentul după ce facem o faptă bună, ceva ce nu poate fi descris în cuvinte pentru că se simte, iar acest centru va fi modalitatea prin care mereu vom avea în suflet acest sentiment!”, a încheiat primarul comunei Ciortești.

Un alt obiectiv pentru care procedurile de realizare sunt avansate este reabilitarea căminului de la Ciortești, contractul de lucrări fiind semnat luna trecută.