Infrastructura energetică – pilon de dezvoltare al comunităților ieșene

0
104

Consiliul Județean a organizat luni o întâlnire la care au participat reprezentanții ANRE, reprezentanți ai operatorilor din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, primari și parlamentari din județ. Discuțiile au vizat identificarea soluțiilor necesare extinderii infrastructurii energetice la nivelul comunităților ieșene.

I-am reunit astăzi (n. r. 26 iulie ) la Iași pe cei mai importanți reprezentanți din domeniul energiei la o discuție liberă și deschisă cu primarii din județ despre Infrastructura energetică ca pilon de dezvoltare al comunităților ieșene. Infrastructura energetică, infrastructura rutieră și cea de apă și canalizare sunt principalele trei priorități de creștere a calității vieții ieșenilor și totodată cele mai mari necesități pentru cetățeni. Din păcate, în 2021, în judeţul Iaşi încă vorbim despre comunităţi în care lipsesc rețelele de gaz sau de curent electric. Trebuie să rezolvăm urgent această situație pentru a asigura accesul locuitorilor la condițiile de trai normale, dar și pentru a reduce presiunea care se pune la nivel național pe resursele noastre. Astăzi, suntem în situația tristă în care unul din doi copaci tăiați ajunge pe foc. Pornind de la întâlnirea de astăzi, prin implicarea noastră, a tuturor, și prin toate demersurile pe care le-am generat vom reuși să lucrăm mai bine și mai îndeaproape pentru a găsi soluții tehnice de modernizare a infrastructurii energetice și de racordare la rețele de gaz și electricitate pentru cât mai multe comunități”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Vreau să salut cu aceasta ocazie prezența și implicarea domnului Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, în soluționarea proiectelor de infrastructură energetică din comunitățile ieșene. Alături de noi s-a aflat și domnul Dumitru CHIRIȚĂ, Președintele ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, căruia vreau să îi mulțumesc pentru participare și pentru deschiderea de a fi un partener al Iașului în domeniul energetic. Dialogul de astăzi (n. r. 26 iulie) s-a bucurat de prezența în sală a principalilor distribuitori din energie, alături de care ne dorim să dezvoltăm infrastructura energetică și implicit comunitățile din județul nostru. Le mulțumesc pentru participare domnilor Nelu Tătaru – Directorul general adjunct TRANSGAZ și Petre Stoian – Directorul General Adjunct Delgaz Grid. Pentru autoritățile publice din județul Iași, dezvoltarea infrastructurii energetice reprezintă o prioritate, fapt demonstrat inclusiv de numărul mare de primari și consilieri locali și județeni, prezenți astăzi. Cu energie pentru Iași! Dezvoltăm Iașul!” – a comunicat Lucian Rusu, fost Secretar de Stat în Guvernul României.