Conferință de presă. Ministrul Costel Alexe: „A venit și momentul în care Iașul să fie luat în calcul”

0
117

Astăzi, 30 mai 2020, la sediul organizației județene a PNL Iași, a avut loc o conferinţa de presă susținută de către Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și președintele filialei județene a partidului Costel Alexe, alături de primarul Mihai Chirica, prim-vicepreședintele formațiunii.

Gepostet von Costel Alexe am Samstag, 30. Mai 2020

Costel Alexe: „Trebuie să recuperăm decalajul dintre Iași și celelalte județe. Toate proiectele despre care s-a vorbit în ultima vreme trebuie să fie pe masa Guvernului și să fie soluționate pozitiv. Vrem să avem un județ Iași în care toate drumurile să fie asfaltate, parcuri industriale și bugete pentru dezvoltare. Împreună cu primarului Mihai Chirica, am avut o zi de marți foarte importantă la Palatul Victoria. În această perioadă s-a discutat despre Autostrada A8. În luna iunie-iulie va avea loc un desant la Iași a guvernului.”

Ministrul Costel Alexe a precizat că „la Iași vor veni mai mulți miniștri liberali și premierul Ludovic Orban în perioada următoare, pentru a consfinți proiectele ce vor fi implementate de noi. Vrem o zonă metropolitană liberală, puternică. Nu vom face diferențieri între comunitățile conduse de primari liberali și cei social-democrați. Candidatul nostru la primăria municipiului Iași este Mihai Chirica.”

În continuare a luat cuvântul Mihai Chirica: „Sunt aici pentru prima oară în calitate de cetățean, de primar. A venit timpul să schimbăm județul Iași și regiunea de nord-est. S-au aliniat astrele și pentru regiunea de nord-est. Președintele Klaus Iohannis a reușit sa ne reconecteze la Europa și la lume. Domnul președinte a smuls România din temelii și a reorganizat-o, contrar a ceea ce făcuse liderul PSD Liviu Dragnea.”

Totodată, primarul Mihai Chirica a adăugat că „e pentru prima data când am fost primit ca demnitar, pentru a putea expune problemele Iașului și ale regiunii de nord-est. A venit și momentul în care Iașul și regiunea de nord-est să fie luate în calcul. Am discutat despre Autostrada A8 și centrul sportiv regional.”

Primarul Iașului a mai precizat că „cealaltă vizită a fost la Ministerul Dezvoltării Europene. S-a discutat despre parteneri, ce urmează să se întâmple în continuare pentru dezvoltarea regiunii. Apoi am mers la Ministerul Transporturilor, unde am discutat cu liderii politici din regiunea de nord-est.

Avem oameni de dialog pentru Autostrada A8, fiecare regiune are un reprezentant. S-a discutat și despre spitalul regional. Sperăm ca semnarea contractului pentru spitalului regional să se facă cel puțin în luna martie 2021. S-a discutat cu toată lumea, indiferent de culoare politică. E pentru prima oară. Va fi un drum greu. Vreau să fiți convinși ca eu și domnul Costel Alexe vom depune toate eforturile pentru ca regiunea și Iașul să se dezvolte.”

De asemenea, primarul Mihai Chirica a precizat și că: „am discutat despre cele 3 obiective care au rămas în urma în ultima perioadă. Oamenii care nu își iubesc orașul, județul și regiunea nu vor mai avea vreun loc pe vreo listă electorală cu mine, dacă aș avea eu putere de decizie. Eu nu am cerut vreo funcție. Eu am făcut eforturi pentru Iași și pentru zonă.”

Primarul Mihai Chirica: “Există unii lideri PSD care se gândesc doar la bunăstarea lor. Este Niciodată nu va fi bunăstare în regiune dacă ne vom gândi numai la noi. Nu putem trăi într-un județ sau într-o parte a regiunii ca într-un alt stat, să tragem o graniță și să spunem << la noi e bunăstare, la voi e sărăcie>>. Acesta este lucrul pe care l-am spus și în ședința comună cu domnul ministru Bode și cu ceilalți doi miniștri, dl Alexe și Boroș. Chiar dacă a existat de fiecare dată o prioritizare nepermis de evidentă pentru anumite fracțiuni politice, lucrul acesta trebuie să înceteze! Nu poate spune nimeni că vasluienii trebuie să fie izolați, iar ieșenii trebuie să trăiască ca în Statele Unite. Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, pentru care să gândim așa! (…) Nu este o politică bună pentru România să condamni pe cineva la sărăcie. Cu toții trebuie să ne conectăm cu țara. Sunt 12 miliarde de euro pentru trei autostrăzi. Probabil că nu vom putea să mobilizăm aceste sume în 4 ani. Dar am putea să începem și să gândim logic și tehnic, pentru un rezultat pozitiv.”

În privința acestui aspect a intervenit și ministrul Costel Alexe: „Nu mai vrem dihonie în Moldova! Ani la rândul s-au bătut calicii pe ceaunul gol! Când vom reuși sa finalizam proiecte, vom dezvolta regiunea. Un exemplu negativ este cel al „tunului” dat pe final de mandat cu spitalul de campanie în județul Iași. El nu există!”

Costel Alexe: „S-au întârziat nepermis de mult lucrările la spitalul regional de urgență de către conducerea PSD a județului.”

Liderul PNL Iași a anunțat că Mihai Chirica va fi prim-vicepreședinte al PNL Iași. Primarul Chirica a precizat: „Eu nu vânez funcții politice. Eu am renunțat la funcții politice când au existat discuții cu privire la proiectele Iașului cu Liviu Dragnea.

Eu pot rămâne și un simplu membru al partidului, atât timp cât proiectele Iașului sunt realizate, așa cum am bătut palma cu președintele formațiunii de la nivel județean”, a mai precizat primarul Mihai Chirica.