Îndrăzneşte să crezi: Amendamentul de 37 milioane lei pentru A8, respins în comisia de Transport

0
127

Amendamentul propus de grupul PNL în comisiile de specialitate pentru alocarea sumei de 37 milioane lei pentru Autostrada A8, a fost respins.

Amendamentul a căzut la vot, cu 12 voturi împotrivă și 11 pentru.

“Grupul PNL a propus în amendamentul său privind Autostrada Unirii includerea în buget a unei sume de 37 de milioane de lei, reprezenentând avansul care ar putea fi acordat unui constructor până la finalul acestui an. PSD ne-a explicat că banii ar fi blocați și că efortul ar fi inutil, dându-și arama pe față: ei nu cred sincer că această autostradă va fi începută prea curând și vor să pună banii la păstrare pentru alte obiective mai trebuincioase domnului Dragnea”, a declarat deputatul PNL, Marius Bodea, secretar al comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor.

Totodată, Marius Bodea i-a cerut ca Guvernul să renunțe la ideea parteneriatului public-privat pentru tronsonul dintre Ungheni și Tg. Neamț și să concedieze personalul incompetent al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Renunțați la prostia cu parteneriatul public-privat pe tronsonul între Ungheni și Tg. Neamț! Aveți bani gratis la dispoziție, din partea Comisiei Europene. Vă previn să nu faceți teste pe locuitorii celei mai sărace regiuni a României! Curățați cât de repede puteți toți incompetenții din CNAIR: aveți exemple cum aceștia, de doi ani de zile se învârt în jurul acelorași hârtii și nu sunt în stare să scoată la licitație investițiile pe care le așteptăm“, i-a spus deputatul PNL Rovanei Plumb în cadrul dezbaterilor bugetului Ministerului Transporturilor în timpul ședinței comune a Comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.