Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, susține că, în scandalul legat de evacuarea organizației județene a PSD din sediul care aparține Primăriei, este vorba doar de o răzbunare a actualului edil, Mihai Chirica, supărat că a fost dat afară din partid.

”Este o răzbunare a lui Mihai Chirica. Pentru mine nu-i primar, nu îl consider primar. Este vorba despre o răzbunare a lui. Să vă dau exemplul meu: am avut dispute cu cei din PDL și nu i-am dat afară, iar spațiul tot al primăriei era. Am avut conflicte foarte mari cu Fenechiu, cu tot ceea ce înseamnă PNL în Iași, iclusiv la ei în sediu existau anumite nereguli legate de o parte din spațiu. Nu i-am dat afară din spațiu pe cei de la PNL, pentru că nu mi se pare corect să dai afară un partid politic din spațiu. Aici mi se pare o răzbunare și nu este corect, mai ales că eu știu perfect situația acelui spațiu și nu este așa cum spune Chirica. Aici se caută o împroșcare cu noroi. Nu s-a mai întâmplat niciodată treaba asta în Iași”, a declarat, pentru Știri de Iași, Gheorghe Nichita.

Totodată, fostul primar al Iașului mai crede că nu se va ajunge la evacuarea PSD din spațiu

”Eu nu cred că va fi evacuat. Eu cred că PSD are toate armele legale să se bată în instanță și să câștige spațiul în continuare. Nu poți evacua un partid politic, mai ales pe o motivație din asta puerilă. Sunt minciuni gogonate. Acel spațiu nu era spart când a fost Mihai Chirica președinte la municipiu și președinte executiv la județ? Și pe vremea lui era spart.  A dat acum peste faptul că PSD este într-o situație mai delicată la Iași și se răzbună că a fost dat afară din partid. Ar trebui să fie măcar respectul față de partidul care te-a făcut viceprimar și datorită căruia, întâmplător, ai ajuns primar”, a mai declarat Gheorghe Nichita.

Organizația Județeană a PSD Iași a primit o înștiințare de evacuare din sediul ce aparține Primăriei Iași. Social democrații ar trebui să elibereze spațiul până în data de 20 mai.