Expoziţie inedită la Ateneul Național din Iași: „România Regală – Mărturiile unei dinastii”

0
63

Ateneul Național din Iași a organizat luni, 14 septembrie 2020, vernisajul expoziției “România Regală – Mărturiile unei dinastii”.

De la începutul săptămânii, ieşenii vor avea ocazia să viziteze, timp de 10 zile, la Ateneul Național din Iaşi o expoziţie inedită, cu obiecte de patrimoniu și documente care au aparţinut Familiei Regale a României, au fost scoase din colecţii private şi urmează să fie licitate.

Evenimentul este organizat alături de Casa de Licitații Historic, din București și aduce în premieră la Iași 400 de exponate. Printre obiecte se numără şi o fotografie inedită, singura în care apare regele Carol I îngenunchind, fotografie realizată la sfinţirea bisericii Sfântul Nicolae Domnesc, stema Regatului României din 1921, ordinul Ferdinand I în grad de Colan sau bastonul de mareșal.

Multe dintre exponatele care vor putea fi admirate în cadrul expoziției au legătură nu numai cu Familia Regală a României, ci și cu instituții reprezentative ale Municipiului Iași.

Expoziţia “România Regală – Mărturiile unei dinastii” va putea fi vizitată gratuit în foaierul Ateneului până pe 24 septembrie.