Program intens la Opera Națională Română din Iași

0
998

Opera Națională Română din Iași programează patru evenimente în următoarele șase zile. Prima reprezentație a săptămânii, ”Giselle”, de Adolphe Adam, va avea loc marți, de la ora 18:30. Spectacolul de balet amintit va fi dirijat de Bogdan Chiroșcă.

Finalul săptămânii este foarte intens pentru artiștii ieșeni, cu trei evenimente în două zile.


Sâmbătă, la matineu, de la ora 11:00, se va derula spectacolul de balet pentru copii ”Zâna păpușilor”, de Josef Bayer, în coregrafia Cristinei Todi.

Tot sâmbătă, de la ora 18:30, spectatorii vor putea urmări un eveniment inedit, Recital Puccini. Reprezentația, susținută de cei mai apreciați soliști ai Operei ieșene, acompaniați la pian de Adina Alupei, va oferi publicului cele mai apreciate arii și duete din creația marelui compozitor italian.

Apoi, duminică, sărbătorile iubirii din această lună vor fi prefațate de opera ”Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti. Cunoscuta creație care celebrează dragostea va putea fi urmărită de la ora 18:30, sub conducerea muzicală a lui Vladimir Lungu.

În această lună, Opera ieșeană va mai susține alte trei spectacole, între care și o premieră, un triptic de balet: Invitație la vals, Chopiniana, Pas de Quatre. Vor fi două reprezentații, cu distribuții diferite, pe 22 și 23 februarie.

Luna se încheie cu mult îndrăgita operă ”Nunta lui Figaro”, de W. A. Mozart, programată pe 25 februarie.