EURO 2020: Austria, prima victorie la un Campionat European de fotbal: 3-1 cu Macedonia de Nord

0
101
Echipele de fotbal ale Austriei și Macedoniei de Nord s-au întâlnit la București, pe Arena Națională, în cadrul Campionatului European EURO 2020. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Naţionala de fotbal a Austriei a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, 3-1 (1-1 la pauză) cu Macedonia de Nord, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Acesta a fost primul meci organizat de România la EURO 2020, potrivit Digi24.ro.

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (min. 18), Michael Gregoritsch (min. 78) şi Marko Arnautovic (min. 89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ”veteranul” Goran Pandev (min. 28).

Începutul de meci a fost confuz, dar la prima ocazie clară de gol s-a deschis scorul – Sabitzer a trimis o diagonală splendidă şi Lainer a reluat acrobatic din voleu la colţul lung: 1-0.

Austria, fosta adversară a României din Liga Naţiunilor, a avut o şansă mare să se desprindă pe tabelă, dar Kalajdzic a reluat modest la centrarea aceluiaşi Sabitzer şi Dimitrievski a respins, potrivit Agerpres.

Doar zece minute a condus Austria, Macedonia de Nord reuşind egalarea după o serie de erori în defensiva echipei antrenate de Franco Foda: mai întâi Hinteregger a degajat în Sabitzer, mingea a ajuns în careu, portarul Bachmann a ieşit la intercepţie, dar a scăpat balonul după ce s-a ciocnit cu Alaba şi Trajkovski, iar Pandev a avut de îndeplinit o misiune simplă, trimiţând în plasă, 1-1.

Potrivit UEFA, Pandev, la 37 de ani, este al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria EURO, fiind devansat de austriacul Ivica Vastic, care a marcat din penalty în 2008, contra Poloniei, la vârsta de 38 de ani şi 257 de zile.

Austria a avut în continuare posesia, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol până la pauză.

În partea secundă, meciul s-a asprit un pic, dar a crescut şi numărul erorilor tehnice comise de jucătorii celor două echipe.

Macedonia de Nord, echipă învinsă de România cu 3-2 pe Arena Naţională în martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a avut o oportunitate notabilă în min. 63, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a fost blocat de portar.

Un minut mai târziu, austriecii au trecut pe lângă gol, portarul Dimitrievski respingând salvator mingea trimisă de Gregoritsch.

Austria a continuat să atace poziţional, iar Macedonia de Nord a acţionat pe contre, însă de fiecare dată a lipsit ultima pasă.

Mutarea făcută de Foda, cu introducerea lui Michael Gregoritsch, a dat roade, atacantul Augsburg marcând al doilea gol al Austriei, devansându-l pe portarul Dimitrievski la centrarea perfectă a lui Alaba: 2-1.

Potrivit UEFA acesta a fost golul cu numărul 700 la turneele finale ale EURO.

Citește articolul integral AICI.