Emoţii pentru Maricel Popa: PSD propune alegeri în filialele conduse de lideri interimari

0
396

UPDATE: Maricel Popa a reacţionat imediat spunând că va candida pentru conducerea filialei judeţene PSD. “Voi candida pentru funcția de președinte al PSD Iași! Noi am solicitat organizarea alegerilor pentru consolidarea poziției filialei. Eu unul voi candida pentru funcția de președinte al organizației județene. Am adus 600 de milioane de euro pentru proiectele Iaşului, şi vreau să avem continuitate. Cel mai probabil, în două luni vom organiza aceste alegeri interne. Vom discuta totul în prima ședință a Comitetului Executiv județean al filialei noastre”, a declarat Popa.

Ştire iniţială:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în ședința Comitetului Executiv Național al partidului, să se organizeze alegeri județene pentru funcția de președinte în toate filialele conduse de lideri interimari, au declarat surse social-democrate participante la ședință, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, după ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, președintele partidului le-a cerut liderilor județeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferințe județene de alegere a noilor președinți.

Este vorba despre filialele PSD Bucureşti, Botoșani, Suceava, Cluj, Alba, Brașov, Brăila, Timiș, Iași, Giurgiu și Sibiu, acestea fiind conduse de preşedinţi interimari.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea președintelui organizației județene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toți membrii de partid din județ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizației județene prin delegați.

PSD Iaşi este condusă interimar de președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Acesta asigură interimatul filialei județene din 22 februarie 2017, după ce într-o ședință a CExN al PSD desfășurată la București, conducerea centrală a partidului a decis să-l demită pe fostul președinte PSD Iași, Mihai Chirica, din toate funcțiile deținute în partid, la finalul unui șir de critici ale lui Chirica cu privire la OUG 13.