Costel Alexe: “Iașul – ciuca umilințelor în Guvernarea PSD!”

0
313

Comunicat de presă

Prin mult trambițatul Fond Național de Dezvoltare și Investiții, Viorica Dăncilă și Guvernul PSD nu fac altceva decât să cumpere bunăvoința și susținerea unor tabere din PSD, pentru a se perpetua la putere.

Ieri, în ședința de Guvern au fost anunțate spre finanțare 116 proiecte, în valoare de peste 400 de milioane de euro!

Partea cu adevărat revoltătoare este că aceste finanțări nu au fost atribuite pe criterii obiective, care să țină cont de nevoi sau vreo prioritizare, astfel 95% din fonduri au mers către primării exclusiv PSD.

La fel de revoltător este si faptul ca 65% din aceste 400 milioane de euro merg în doar 9 județe (Arges, Buzău, Olt, Constanța, Bacău), toate conduse evident de păpușarii șefi din spatele Vioricăi Dăncilă!

Dacă mai trebuia demonstrat încă o dată, pentru a nu stiu câta oară, județul nostru e pe nicăieri! Cu o canalizare undeva la Ciurea!

Cu o armată de PSD-isti: 8 parlamentari, miniștri, secretari de stat, zeci de primari, Maricel Popa, încă președintele CJ Iași este de fiecare dată un servitor umil pentru orice șef PSD care conduce Guvernul și îi asigură scaunul de președinte PSD Iași.

Ieșenii trebuie să știe că în timp ce proiectul Șoselei de Centură a Municipiului Iași zace prăfuit de peste 7 ani în sertarele Ministerului Transporturilor, Guvernul alocă finanțare pentru ”Drum de centură sud”, în comuna Valul lui Traian, județul Constanța.

În timp ce locuitorii din Țibana, Țibănești, Dagâța, Tansa, ocolesc zeci de kilometri tocmai prin Negrești-Vaslui pentru a veni în Municipiul Iași, zeci de comune din Argeș, Constanța, Giurgiu, Olt, Bacău primesc finanțare pentru drumuri comunale și sătești, dovada incontestabilă a faptului că investițiile sunt exclusive clientelare și nicidecum obiective!

Domnule Maricel Popa, chiar nu vă este rușine să mergeți săptămânal la ședintele de partid și să fiți repetentul clasei, deși sunteţi Preşedintele PSD Iaşi, controlaţi cel mai mare bazin electoral social-democrat din Moldova, sunteţi şeful celei mai mari delegaţii de parlamentari PSD din ţară și aveţi primăriile tuturor oraşelor şi municipiilor din Iaşi, cu sute de aleși locali: consilieri, primari, viceprimari?

Domnule Maricel Popa chiar nu este rușine față de ieșeni să acceptați permanent ca Iașul să fie umilit la întocmirea Legii Bugetului de stat, la rectificările bugetare și la analizele Comisiei de Prognoză, o instituție paravan pentru a justifica interesele de clan?

Costel Alexe, președintele PNL Iași