Editura UAIC a primit weekendul trecut două premii la un târg de carte

0
150

Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a câştigat într-o competiţie organizată sâmbăta trecută – Zilele Recoltei Editoriale, două distincţii. Cărţile publicate la Editura UAIC au fost premiate în cadrul evenimentului organizat de Casa de Cultură a Municipiului Iaşi şi unde au fost scoase în evidenţă cele mai importante apariţii editoriale din anul în curs. 

Volumul „Arhitectura ţărănească din Moldova. Tipologie şi corpus de documente”, scris de Adina Hulubaş, a primit premiul Restitutio, în timp ce „Istoria românilor din Dacia Traiană. Epoca fanarioţilor, de A.D. Xenopol, vol. V: Istoria modernă (partea a II-a), o ediţie îngrijită de Ştefan Lemny şi Alexandru Istrate pe baza manuscrisului de la Arad, a primit Diploma Zilelor Recoltei Editoriale.

Premiile au fost înmânate de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, împreună cu directorul Casei de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Adi Cristi.

„«Arhitectura ţărănească din Moldova. Tipologie şi corpus de documente», de Adina Hulubaş, continuă valorificarea documentelor inedite din Arhiva de Folclor a Moldovei şi Bucovinei, care a fost fondată în anul 1970 de profesorul Ion H. Ciubotaru. În plus, este primul volum care pune în circulaţie circa 500 de fotografii inedite, înregistrate în această bază de date. Informaţiile sunt sistematizate tematic şi interpretate în context internaţional”, au spus reprezentanţii editurii.