Dumitru Oprea, PNL: “Ancheta Parchetului Militar trebuie să ofere răspunsurile acum, nu peste luni sau ani!”

0
226

Într-o declaraţie de presă, deputatul PNL Iaşi, Dumitru Oprea, a făcut apel la nevoia unor răspunsuri clare din partea anchetatorilor Parchetului în lumina evenimentelor petrecute la mitingul Diasporei din 10 august. Acesta a cerut celeritate în ceea ce priveşte rezultatul ancehtei.

“Coaliția PSD-ALDE a demonstrat încă o dată că nu are același interes cu al poporului, acuzând iar conspirații privind dărâmarea Guvernului și implicarea serviciilor secrete. Însă, minciuna nu mai poate să păcălească așa de ușor cel mai activ segment al societății, cel căruia i-a ajuns cuțitul la os după doi ani de guvernare prin propagandă, nu prin acte administrative. În era rețelelor de socializare, adevărul nu mai poate fi ascuns prin propaganda unei televiziuni de stat, aflată sub control politic. Probele video de la protest cântăresc deja foarte mult în stabilirea faptelor și a vinovaților.

Implicări ale unor elemente turbulente, parcă <puse cu mâna>, în cadrul unor proteste de amploare, s-au văzut și în iarna lui 2012 și a lui 2016. Totuși, Jandarmeria nu a acționat atât de brutal cum a făcut-o în noaptea de 10 spre 11 august, când a luat decizia de evacuare a unei mulțimi de 100.000 de persoane și a aruncat cu gaze lacrimogene asupra unui număr imens de oameni! Din păcate, răspunsuri nu au fost primite nici pentru acțiunile din 2012 și nici pentru cele din 2016. Însă, așteptăm ca, măcar acum, în urma acestui odios episod al istoriei noastre democratice, să avem răspunsuri complete și la timp. Violența trebuie prevenită și, atunci când prevenția eșuează, pedepsită exemplar. Întreaga societate, toți participanții pașnici la protest, care au avut de suferit de pe urma acțiunilor Jandarmeriei, inclusiv victimele din rândul jandarmilor așteaptă ca justiția română să stabilească acum cine se face vinovat, nu peste luni și ani. 

De asemenea, dacă instituțiile puse să apere poporul ajung să acționeze cu brutalitate împotriva acestuia la comandă politică, atunci vinovații trebuie găsiți și pedepsiți așa cum prevede legea. Dacă o putere crede că poate lua orice decizie împotriva poporului doar pentru că s-a întâmplat să primească un vot la un moment dat, atunci trebuie să plătească pentru faptele sale mai înainte în fața Legii, după care și în fața electoratului. Într-un stat democratic puterile se supraveghează una pe alta tocmai pentru a evita abuzurile și dictatura! August 2018 nu mai poate semăna cu Iunie 1990″, a transmis Dumitru Oprea.