Două tramvaie PESA au fost vandalizate

0
513

Şefii Companiei de Transport Public Iaşi au lansat în repetate rânduri apeluri către cetăţeni să păstreze tramvaiele și autobuzele în cea mai bună stare atunci când le folosesc.

Împreună menținem un serviciu de transport în comun modern și civilizat”, au transmis reprezentanții companiei, după ce mai multe mijloace de transport au fost vandalizate, în trecut, de ieşenii certaţi cu bunul simţ.

Mai nou, tramvaiele PESA au devenit ţintele preferate ale adolescenţilor teribilişti sau ale huliganilor. Astfel, în ultimele luni, patru vagoane au fost vandalizate. În primul caz, cel petrecut pe 10 decembrie 2021, mai mulţi tineri au mâzgălit cu markerele scaunele uneui vagon. La câteva zile după acest episod, pe 22 decembrie, două tinere au smuls capacele porturilor USB din interiorul unui tramvai.

Ultimul incident a avut loc miercuri dimineaţă. „La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineaţa zilei de 19 ianuarie a.c., bărbatul ar fi distrus geamul de la uşa unui tramvai. La data de 20 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi”, au spus oamenii legii.

În aceeaşi zi, un alt vagon PESA a fost distrus după ce persoane încă neidentificate au aruncat cu pietre în geamurile tramvaiului.

Gesturile celor care distrug tramvaiele care au costat municipalitatea ieşeană în jur de două milioane de euro per vagon sunt greu de explicat ţinând cont de faptul că, mai devreme sau mai târziu, vinovaţii sunt depistaţi. Vagoanele dispun de camere video atât la interior, cât şi la exterior, iar imaginile ajung în Dispeceratul CTP Iaşi.