DOCUMENT Cum vrea primăria să fluidizeze traficul din Iaşi

0
259

Primăria Municipiului Iaşi a lansat în dezbatere publică un proiect prin care intenţionează să descongestioneze traficul mult clamat de şoferi.

Documentul reglementează modul în care se derulează susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor si semiremorcilor, la orele de vârf pe principalele artere de circulație, dar și amenzile pentru persoanele care nu respectă aceste reglementări.

Concret, articolul 1 din HCL nr. 364 / 31 august 2018 va avea următorul conţinut: „Se interzice susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor si semiremorcilor, în întervalele orare 07.00 – 09.00 şi 16.00 – 18.00, pe următoarele artere de circulație: şoseaua Păcurari, strada Păcurari, bulevardul Independenţei, bulevardul Carol, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada A. Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gărli, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, şoseaua Nicolina, bulevardul Ţuţora, strada Bucium si şoseaua Bucium”.

Potrivit proiectului, nerespectarea prevederilor amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Sancțiunile vor fi aplicate de personalul Poliţiei Locale laşi. Totodată, contravenientul poate achita în termen de 48 de ore de la data înmânării / comunicării procesului verbal de constatare a contravenţiei jumătate din minimul amenzii prevăzute în hotărâre.

Proiectul poate fi consultat AICI