Decizii importante luate la Consiliul Naţional PNL: Iohannis şi-a prezentat discursul pentru prezidenţiale; Rareş Bogdan, votat prim-vicepreşedinte

0
200

În cadrul Consiliului Naţional PNL, Klaus Iohannis şi-a prezentat discursul de lansare a candidaturii la un nou mandat de preşedinte al României.

“Dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care mi-l veți da la alegerile prezidențiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru țara noastră. Vreau să fiu foarte bine înțeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu își asumă ferm aceste deziderate! Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate. O majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priorități legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană și să susțină lupta împotriva corupției. PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri și de aceea trebuie să plece. Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României funcționale, a României normale și îi voi aduce alături de mine pe toți cei care o împărtășesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, este proiectul meu, este proiectul unei întregi generații!”, a încheiat președintele discursul rostit la Conferința Națională a PNL, citat de Mediafax.

Preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a salutat prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional PNL şi a amintit de intervenţiile Preşedintelui României în derapajele guvernării PSD-ALDE.
“Prezența președintelui Klaus Iohannis la Consiliul Național al Partidului Național Liberal și asumarea publică a candidaturii sale pentru un nou mandat este un act de normalitate în contextul în care în această perioadă de guvernare neagră pentru țară, Președintele României a găsit mereu un partener instituțional în Partidul Național Liberal. De foarte multe ori doar intervențiile președintelui dublate de eforturile opoziției parlamentare au stăvilit obsesia PSD ALDE pentru acapararea justiției. Oamenii au nevoie de un climat de stabilitate, de siguranță, de prosperitate, iar parcusul pro european, periclitat de Guvernarea PSD trebuie restabilit! Este necesar ca România să intre într-o normalitate socială! Am fost timp de 5 ani de zile partenerii președintelui Iohannis și este o bucurie să mergem mai departe cu proiectul pro european de modernizare a societății românești!”, a precizat deputatul Costel Alexe.
Tot în cadrul Consiliului Naţional PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, cap de listă la alegerile din 26 mai, a fost vitat prim-vicepreşedinte PNL.
“Sunt onorat şi emoţionat cum am fost şi pe data de 14 martie atunci când m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. (…) Atunci când în faţă dumneavoastră în emisiuni sau la conferinţele de presă sau aici în faţă voastră spuneam că vom câştiga europarlamentarele erau unii dintre dvs, nu puţini, unii se află în primul rând, care zâmbeau sarcastic şi se întrebau ce o fi păţit Rareş, dacă e sănătos. V-am spus că înainte de orice pentru a câştiga e nevoie de încredere, mobilizare şi energie”, a declarat Rareş Bogdan.