COVID-19. Klaus Iohannis: În mai puțin de o săptămână vor sosi în România prima tranșă din trei milioane de teste rapide și 300 de ventilatoare

0
631

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că se lucrează în ceea ce priveşte extinderea capacităţii spitalelor, anunţând că aproximativ 300 de ventilatoare şi o primă tranşă de teste rapide vor fi livrate în următoarele zile, conform CaleaEuropeană.ro.

“Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide, care sunt deja comandate, şi pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Se lucrează, se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 şi campania de vaccinare cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.