Declaraţia de avere a tinerei pensionare numită de USR-PLUS secretar de stat – fosta polițistă căștigă pe an 170.832 lei din pensie

0
759

Irina Alexe, fostă poliţistă, s-a pensionat în 2016, la vârsta de 42 de ani. Ea a fost nominalizată acum de USR-PLUS pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul de Interne, iar vineri şi-a publicat declaraţia de avere, scrie adevărul.ro.

Potrivit declaraţiei de avere, Irina Alexe primeşte o pensie de serviciu de peste 14.000 lei/lună, venitul ei anual din această sursă fiind de 170.832 lei. La pensia de serviciu se va adăuga şi salariul de secretar de stat, circa 10.000 lei net, în condiţiile în care legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul nu este încă în vigoare.  

Fosta poliţistă deţine un apartament de aproape 80 mp în Bucureşti şi 3 autoturisme, achiziţionate în 2016, 2017 şi 2018.  

Actul normativ invocat trebuie să fie aprobat în Parlament.  

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloş. Irina Alexe este membru PLUS şi a fost propunerea USR-PLUS pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul de Interne. Pe de altă parte este considerată şi apropiată de Vasile Blaga.  

USR-PLUS consideră că Irina Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.  

Citește și: Fosta polițistă pensionată la 42 de ani cu 13.000 de lei pensie, numită secretar de stat la Interne la propunerea USR PLUS