Costel Alexe, Ministrul Mediului şi preşedinte PNL Iaşi: “E timpul să avem o administrație cu adevărat orientată către cetățean”

0
951

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a afirmat că judeţul Iaşi, sub conducerea PSD şi a lui Maricel Popa, s-a degradat în mod vizibil.

“Iașul a avut la dispoziție numeroase oportunități de dezvoltare, fonduri europene și guvernamentale pentru demararea unor proiecte demne de cel mai mare județ al țării, însă interesele personale ale unor oameni politici au fost puse mai presus decât preocuparea pentru dezvoltarea locală și regională. De 30 de ani PSD Iași ne-a amăgit că lucrurile importante au nevoie de timp și astăzi iată că ieșenii plătesc tribut pentru indolența și nepricepera unor lideri obsedați de putere personală și privilegii politice. Sub administrația locală și județeană patronată de Maricel Popa și Partidul Social Democrat putem vedea că toate orașele județului Iași s-au degradat vizibil, nivelul de trai a scăzut, perspectivele de dezvoltare au dispărut, investitorii lipsesc, depopularea lovește crunt și din păcate, viitorul, văzut prin prisma cetățeanului, nu arată bine!“, a spus Costel Alexe.

Ministrul a declarat că Guvernul caută soluţii pentru deblocarea şi finanţarea investiţiilor derulate de administraţiile publice locale din Iaşi.

E timpul să avem o administrație cu adevărat orientată către cetățean și spre modernizarea celui mai mare județ al României Liberalii o spun clar: Lucrurile importante se fac la timp! În aceste luni am avut nenumărate întâlniri de lucru cu Ministerul Dezvoltării, cu Ministerul Fondurilor Europene și cel al Finanțelor Publice pentru a identifica soluții concrete de deblocare și finanțare a investițiilor derulate de administrațiile publice locale din Iași. Guvernul PNL are în plan o serie de investițiile publice, fie că discutăm despre obiective de infrastructură de transport, de infrastructură energetică, de infrastructură în domeniul sănătății, educației, în domeniul comunicațiilor ori în agricultură. Toate aceste măsuri vor avea concret în revitalizarea economiei României, rezolvarea multor probleme economice și sociale de pe agenda publică națională și locală. O primă reușită pentru Iași și o investiție importantă în sectorul sanitar național și regional este finanțarea proiectului de extindere, modernizare și dotare ambulatoriu integrat în incinta Institutului Regional de Oncologie Iași, în valoare de aproape 800.000 lei.“, a completat Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, preşedintele PNL Iaşi.