Consiliul Județean Iași intenționează să obțină 75 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului / Investiția ar urma să fie gata în 2023

0
321

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că în următorii ani vor avea loc investiţii de zeci de milioane de euro la aeroportul din Iaşi, el precizând că până în 2023 ieşenii vor avea practic un aeroport nou, conform relatărilor News.ro.

Costel Alexe a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că a fost stabilit un plan de modernizare a aeroportului din Iaşi şi că proiectul va fi supus spre aprobarea de către consilierii judeţeni în ședința de pe 24 februarie.

”Până în 2023 ieşenii vor avea practic un nou aeroport. Dezvoltarea Aeroportului se va face pe actualul amplasament. Proiectul îl vom depune spre finanţare la Comisia Europeană şi nu va depăşi suma de 75 de milioane de euro. Proiectul este unul amplu şi presupune extinderea terrminalului, realizarea de noi legături de acces între aeroport şi municipiul Iaşi şi extinderea capacităţii pentru parcare de la aeroport. Până ce vom reuşi ca Iaşiul să fie conectat de vestul ţării şi de Europa prin autostrăzi, aeroportul din Iaşi va fi principala poartă de comunicare”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a mai declarat că preocuparea actualei conduceri a CJ va fi să aducă un număr sporit de curse aeriene la Iaşi şi să crească numărul de pasageri care tranzitează aerogara ieşeană.

Alexe a declarat că marţi se va întâlni cu reprezentanţii companiei BlueAir, iar în perioada următoare vor fi purtate negocieri şi cu alţi operatori aerieni, inclusiv cu Lufthansa.