CJ ar urma să înfiinţeze un Centru de Excelenţă pentru fotbal

0
244

Copiii din județ vor fi încurajați și susținuți să se implice în activități sportive în cadrul Centrului de Excelență pentru fotbal, propus a fi înființat de către Consiliul Județean Iaşi.
Proiectul de hotărâre pentru demararea demersurilor în vederea încheierii unui acord de cooperare cu asociațiile și instituțiile implicate în promovarea și derularea de activități sportive va fi supus analizei și votului plenului CJ în ședința din 19 decembrie.
Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea încheierii Acordului de cooperare cu Asociația Județeană de Fotbal pentru organizarea “Cupei Satelor la Fotbal”, ediția 2018-2019, și susținerea evenimentului cu suma de 9.000 de lei. Activitățile sunt dedicate copiilor din mediul rural cu vârsta maximă de 13 ani și au ca scop descoperirea tinerelor talente și creșterea atractivității fotbalului în rândul adolescenților. În competiție s-au înscris 41 de echipe din județ, iar câștigătoarea va concura în etapa regională.
Tot în ședința de mâine, consilierii își vor exprima votul cu privire la organizarea Galei Laureaților Sportului Ieșean în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în perioada decembrie 2018-31 ianuarie 2019 și alocarea sumei de 20.000 de lei, reprezentând jumătate din costurile totale ale evenimentului.