Circulația mașinilor școlilor de șoferi va fi interzisă la orele de vârf

0
489

În Consiliul Local Iași va fi supus votului un proiect de hotărâre cu privire la un set de măsuri ce ar trebui să decongestioneze traficul din localitate, precum și de reducere a poluării. Una dintre aceste măsuri vizează autoturismele școlilor de șoferi, cele care transportă materiale de construcții și mărfuri.

“Am lansat în dezbatere publică o serie de măsuri pentru descongestionarea traficului rutier, fiind vizate școlile de șoferi, transportul de marfă și utilajele de construcții. Astfel, în intervalele orare 7:00 – 9:00 și 15:30 – 18:00, pe principalele artere din municipiul Iași se va interzice circulația tipurilor de vehicule menționate. Nu este un atentat împotriva școlilor de șoferi și suntem convinși că instructorii auto își vor adapta activitatea la aceste reglementări, astfel încât programul de pregătire al viitorilor șoferi să nu fie afectat. Mai sunt vizate mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții, camioanele, remorcile și semiremorcile”, a declarat primarul Iașiului, Mihai Chirica, citat de stirideiasi.ro

Măsurile menționate se vor aplica pe principalele artere: Calea Chișinăului, bulevardele Tudor Vladimirescu, Poitiers, Carol I, Socola, Independenței, șos. Nicolina, străzile Palat, Anastasie Panu, Elena Doamna, Cerna, Bucium, str. Păcurari și șos. Păcurari.