Candidatul PSD din Oțeleni își riscă libertatea. Plângere pentru dare și luare de mită, coruperea alegătorilor, abuz în serviciu și utilizarea resurselor publice în interes personal

0
3956

Speriat de perspectiva clară că cetățenii comunei Oțeleni nu-l mai doresc, viceprimarul cu atribuții de primar PSD, dl. Felician Gherăescu, se dedă în aceste zile la fapte cu un evident caracter penal.

Cu câteva zile înainte de alegeri acesta a cumpărat votul unor locuitori din alte comune din jurul Oțeleniului cărora le facilitează obținerea statutului de flotant pe raza comunei în vederea exercitării dreptului la vot.

În condițiile în care administrația PSD a ținut Oțeleniul în subdezvoltare și nu există niciun mare angajator care să constituie motiv de a te stabili temporar în Oțeleni, cu o medie de câteva vize de flotant emise anual, numai în această săptămână la SPCLEP Târgu Frumos s-au depus documente pentru aproximativ 50 de vize de flotant.

Din informațiile noastre documentate cu fotografii și declarații șoferul primăriei Oțeleni, dl. Circu Costel asigură transportul solicitanților de viză de flotant din localitatea lor la sediul SPCLEP Târgu Frumos cu autoturismul primăriei,  Dacia Duster IS 13 PCO. Doar astăzi a fost văzut făcând cinci astfel de drumuri.

Operațiunea se realizează cu îngăduința funcționarilor SPCLEP Târgu Frumos care, cu încălcarea atribuțiunilor de serviciu, vor omite să facă verificările obligatorii înainte de aplicarea vizei de flotant.

Aceste aspecte fac deja parte din plângerea înaintată organelor competente pentru a verifica acuzațiile de dare și luare de mită, coruperea alegătorilor, abuz în serviciu și utilizarea resurselor publice în interes personal.

Anexăm fotografii surprinse astăzi, 23.09.2020, în fața sediului SPCLEP Târgu Frumos.