Bogdan Abălaşi, salt de la ALDE la PRO România: “PRO România este un partid start-up”

0
239

Fostul subprefect de Iaşi, Bogdan Abalaşi, a părăsit grupul ALDE Iaşi şi s-a înscris în PRO România, partidul condus de Victor Ponta. Acestuia i s-a alăturat şi Sorin Iacoban, exclus din PSD, dar şi alţi zeci de membri din filiala ieşeană ALDE.

Cei din business înteleg cel mai bine conceptul, dar acum este aplicabil în toate domeniile. Vorbim despre prima construcție politică bazată pe credința inițiatorilor că societatea românească va suferi transformări fundamentale legate de progresul tehnologic , de educație demografie și cultură. Partidele politice actuale au o incapacitate cronică structurală de a se adapta la aceste schimbări. În loc să gândească la cum trebuie să fie politica viitorului, ei acum folosesc metode din trecut (comuniste, sau chiar feudale) pentru a-și menține puterea. Nu vedem nimic pentru viitor din partea acestor partide pentru că ele nu mai reprezintă o soluție alternativă. Proiectul nostru vine din această necesitate socială. Trei sferturi dintre români sunt dezamăgiți de actuala ofertă politică și speriați de instabilitatea și insecuritatea care afectează prezentul și mai ales viitorul”, a scris Bogdan Abalaşi pe Facebook.

Acesta consideră că România se îndreaptă spre 2020 făcând aceleași greșeli care au dus-o în crizele din anul 2000 și, mai ales, 2010. “PRO România propune o nouă politică orientată spre schimbările inevitabile ale societății și spre obligația de a nu repeta erorile din trecut și nici de a accepta sincopele mioritice ca fiind ceva inevitabil . România are acum un potențial uman, material și geostrategic net superior celui de acum un deceniu. Important este dacă cineva pune la lucru acest potențial pentru obiectivul general al dezvoltării sau îl lăsăm să se irosească în proiecte de salvare personală.
Fiind un proiect nou, trebuie să ne ocupăm de provocări noi, problema forței de muncă și a înapoierii din punctul de vedere al infrastructurii digitale, administrative și de transport”
, a mai spus Abalaşi.