Benoni Moruzi, președinte ACR Iași: “Apreciem deschiderea noului Guvern către nevoile rurale”

0
379

Președintele Aosciației Comunelor din România, Filiala Iași, Benoni Moruzi, a apreciat deschiderea pentru dialog a noului guvern în privința problemelor cu care se confruntă comunitățile rurale.

Ieri, reprezentanții ACR au avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban pentru discuții cu privire la rectificarea bugetară.

“Reprezentanții Asociației Comunelor din România au fost invitați de către Premierul României, Ludovic Orban, la Palatul Victoria ocazie cu care au fost discutate necesitatea rectificării bugetare și problemele cu care se confruntă comunitățile din mediul rural pe sfârșit de an 2019. Apreciem deschiderea cu care am fost primiți de către reprezentanții noului Guvern și suntem încrezători că împreună vom identifica soluțiile“, a declarat Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu și președinte ACR Iași.

Cred că e momentul desprăfuirii proiectelor înțepenite pentru județul Iași, atât la nivel de autostradă, centură, spital regional cât și la nivelul comunităților locale, inclusiv ale comunei Aroneanu. Noi propunem modificarea legii în sensul păstrării excedentelor bugetare ale autorităților locale, fără a fi preluate la sfârșit de an la bugetul de stat, preluarea cheltuielilor cu persoanele cu handicap de către bugetul de stat, prioritizarea finanțării, înființarea și/sau extinderea rețelelor de furnizare și de distribuție a gazului metan“, a mai spus Benoni Moruzi.