Banii pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii, distribuiţi în şedinţa CJ

0
66

Consilierii județeni se vor întruni în ședință ordinară mâine, 25 iulie, începând cu ora 10. Pe ordinea de zi sunt înscrise 19 proiecte de hotărâre.. Unul dintre acestea prevede suplimentarea programului de lucrări al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor cu suma de două milioane lei. Banii au fost alocați din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale, afectate de precipitații. Vor fi reparați 46 kilometri de drum județean și două podețe din comuna Mogoșești”, arată reprezentanţii CJ Iaşi.
Un alt proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii și aprobării se referă la transmiterea unui teren de aproximativ 35.000 de metri pătrați din administrarea Consiliului Local Ciurea în administrarea Consiliului Județean. În localitatea Lunca Cetățuii din Ciurea va fi amenajat un parc al memoriei dedicat tragediei din gara Ciurea din timpul Primului Război Mondial.
Investiția va fi de 460 000 lei, fondurile fiind alocate de la bugetul de stat în cadrul programului “Centenarul Marii Uniri și al Primului Război Mondial”.