Au fost validate mandatele noilor consilieri locali ai municipiului Iași

0
324

Mandatele consilierilor locali ai municipiului Iași au fost validate de către instanță, scrie ziaruldeiasi.ro. Decizia a fost adoptată ieri de către Judecătoria Iași și a fost publicată în cursul acestei dimineți pe portalul instanțelor.

„În baza art. 114 alin.1 din OUG nr.57/2019 actualizată, validează mandatele consilierior locali ce intră în componenţa Consiliul local al Municipiului Iaşi, judeţul Iaşi. Respinge cererea de interventie. Executorie. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare către persoanele interesate la Tribunalul Iaşi ( se depune la Judecătoria Iaşi)”, se arată în decizia instanței.

Alegerile locale au avut loc pe 27 septembrie, dar noile prevederi ale Codului Administrativ au schimbat modul în care noii aleși locali își intră în atribuții față de acum 4 ani. Din acest motiv, constituirea Consiliului Local se face cu o oarecare întârziere.

În urma alegerilor, niciun partid nu a obținut majoritatea absolută din CL, respectiv 14 dintre cei 27 de consilieri. Cele mai multe mandate le-a câștigat PNL (11 consilieri), urmat de USR-PLUS (9 consilieri), PSD (5 consilieri) și PMP (2 consilieri).

Constituirea efectivă a Consiliului nu are încă o dată certă, dar, în cel mai bun caz, acest lucru se poate întâmpla pe 19 octombrie. Ulterior, urmează o serie de proceduri care vor determina ca, în final, plenul să intre în efectivitate la începutul lunii noiembrie.