Ateneul Național din Iași ocupă primul loc în rândul instituțiilor de spectacole sau concerte din Regiunea de Nord-Est a României, la capitolul venituri proprii înregistrate în anul 2020 și se menține în top 10 instituții naționale, la acest capitol, conform datelor statistice publicate de Ministerul Finanțelor, prin sistemul național de raportare.
Potrivit ZiarulEvenimentul.ro, deși a fost un an marcat de pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2, Ateneul ieșean a reușit în 2020 să ofere publicului 11 premiere de teatru atât pentru copii, cât și pentru adulți, 8 concerte de muzică, două festivaluri de anvergură, licitații inedite și în premieră la nivelul Iașului, a inaugurat noi spații expoziționale și le-a promovat pe cele existente, a demarat proiecte inedite de promovare a artiștilor români precum „Mica Pinacotecă din Jassy”, a încheiat parteneriate cu instituții naționale și internaționale, a realizat vizite de studiu, și a devenit, spre finalul anului, membru al Camerei de Comerț Norvegiano-Române din Oslo.
„A fost un an greu, dar incredibil de frumos, încheiat cu bine, cu rezultate deosebite, chiar și în condițiile grele în care a trebuit să funcționăm, 10 luni departe de scena Ateneului. Considerăm că rezultatele anului trecut vorbesc de la sine și sunt o dovadă a muncii susținute pe care am întreprins-o cu toții în beneficiul comunității, promovând cultura și identitatea noastră națională. 2020 ne-a ajutat să descoperim noi sensuri ale devizei noastre, Unire prin cultură. Privim cu optimism spre viitor, fiind recunoscători pentru puterea pe care am găsit-o în noi înșine dar și în conceptul împreună, de a ținti tot mai sus, căutând soluții și luptând pentru ideile noastre”, a declarat Andrei Apreotesei, Managerul Ateneului Național din Iași.
În 2020, Ateneul a primit distincții foarte importante atât din partea Casei Regale a României – „Medalia Regală pentru Loialitate”, cât și din partea președintelui Klaus Iohannis – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer.