Ambasadorul SUA, despre alegerile locale: Românii continuă să se elibereze din corupție și s-au distanțat de “baronii-tâlhari” roșii

0
623

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a postat un comentariu pe Facebook despre rezultatul alegerilor locale apreciind că românii și-au exprimat în mod clar voința de a-i pedepsi pe liderii și baronii locali corupți.


“Poporul român continuă să se elibereze din cătușele moștenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanță între națiune și baronii-tâlhari roșii care au manipulat legea pentru a-și umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleși să îl deservească”, spune ambasadorul Adrian Zuckerman.


Acesta apreciază că România continuă să ia măsurile necesare pentru a atrage investițiile străine care îi sunt necesare pentru a-și revendica locul care îi revine de drept în fruntea unei Europe revigorate! “Este foarte clar că România este deschisă negocierilor, dar nu este de vânzare”, mai spune excelența sa.


Întâlniri importante la Washington. Acord pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare de la Cernavodă

Ambasadorul Zuckerman se află la Washington, D.C., împreună cu Ministrul Apărării Ciucă și Ministrul Economiei Popescu, în vederea mai multor întâlniri menite “consolidării relațiilor bilaterale dintre țările noastre”, scrie HotNews.


Ministrul Apărării Ciucă și Secretarul Apărării Esper s-au întâlnit joi, pentru a semna un Acord bilateral de tip foaie de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030. Acest acord strategic în materie de apărare va reitera angajamentul Statelor Unite de a ajuta România să se apere împotriva influenței maligne a puterilor străine și să își păstreze integritatea granițelor.

Vineri, Ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică.